×
SAP IT departmanları, finans ekipleri için neden CCH Tagetik'i tavsiye ediyor?

SAP kullanan şirketler için en büyük avantajlardan birisi; SAP çözümlerinin bir biri ile sorunsuz bir şekilde entegre olmasıdır. “Uçtan Uca” konsepti, en çok vurgulanan ve değer yaratılan alandır. Bununla birlikte, işletme genelinde tutarlı bilgiler sağlaması sonucu ortaya çıkar. Uygulamaların yönetim ve bakımları tek bir merkezden yönetilebilir. Ayrıca işletmenin tüm hücrelerinde SAP olduğunda ölçek ekonomisine de sahip olunur. Herkesin hayali olan “gerçeğin tek versiyonu” ve tutarlı rakamlar elde edilebilir.

Bununla birlikte SAP, kendi alanında en iyi çözümleri üreten 3rd party uygulamalarla da ortaklıklar kurmaktadır. Niş satıcılar, SAP müşterilerine SAP'nin kendi çözümlerini aşabilecek bir uzmanlık düzeyi sunabilir - bu da SAP tarafından kabul edilir ve böylece lider şirketlerle ortaklıklar kurulur.

Ancak üçüncü taraf çözümlerin, SAP sertifikalı bir çözüm onayını alması ve BT ekiplerinin bunları dikkate alması için SAP'nin kendi çözümleriyle aynı düzeyde entegrasyondan (veriler, ana veriler, güvenlik ve diğer işlevler) yararlanabilmesi gerekmektedir.

CCH Tagetik, kurumsal performans yönetiminde (bütçe, planlama, konsolidasyon vb) zengin bir geçmişe sahiptir. SAP ve CCH Tagetik, FI, CO, PS gibi SAP ECC modülleri ve diğer modüller için entegrasyon araçları konusunda yıllardır teknoloji ortaklığı yapmaktadır. İşte bu noktada CCH Tagetik, SAP içinde ve dışında kesintisiz veri akışını sağlamaktadır. Böylece; SAP kullanan firmalar, CCH Tagetik'i sorunsuz bir veri ve metadata akışı için kullanabilir duruma geldiler.

Bunun yanı sıra; CCH Tagetik SAP HANA üzerinde entegrasyon gerektirmeksizin çalışan onaylı bir "Powered by HANA" çözümüdür. Bu da, finans ekiplerinin HANA'nın avantajlarından ve ayrıca CCH Tagetik'te bulunan inanılmaz finansal hesaplama setlerinden yararlanabileceği anlamına gelir. Dünyanın en büyük ve yoğun şekilde SAP kullanan firmalarından bazıları, Daimler ve Nissan gibi, performans yönetimi alanında CCH Tagetik’i kullanıyorlar. Böylece; CCH Tagetik'in Finansal Yönetim Süreci yetenekleriyle HANA'nın gücü bir araya gelince finans ekipleri için faydaları iki katına çıkıyor: Daha doğru tahminleme, kolaylaştırılmış bütçe süreçleri, daha hızlı dönem kapatma ve konsolidasyon.

Giderek çok daha fazla SAP temelli şirket CCH Tagetik'i tercih ediyor. CFO perspektifinden bakıldığında finans ekibi ve kurumsal performans işlemleri daha da etkinleştirilmiş oluyor. CIO perspektifinden bakıldığında ise , CCH Tagetik mevcut SAP ortamlarıyla tamamen entegre çalışıyor. Ayrıca, ürün yol haritası SAP’ninkilerle uyumlu olduğundan, ileriye dönük oluşabilecek soru işaretlerini ortadan kaldırmış oluyor.

CCH Tagetik’in önceden oluşturulmuş, hazır finansal modelleme modülleri (konsolidasyon, bütçe, nakit akım yönetimi vb.) ile proje riskleri azaltılmış oluyor. Çünkü bir çok alanda, örneğin konsolidasyonda hiç kural/script/ABAP yazmadan tüm konsolidasyon yapılabiliyor. Veya bütçede; dağıtım kuralları Tagetik’te hazır bulunan ekranlardan; driver’lar, hesaplar, ürünler vb seçilerek tanımlanıyor. CCH Tagetik, CFO ofisinin ihtiyaç duyduğu fonksiyonları BT ekiplerine ihtiyaç duymadan kurgulanabilecek bir ortam sunmaktadır. Böylece finans ekibi tarafından yönetilen ve dolayısıyla da sahiplenilen bir ürün kullanılmış oluyor. Bu know-how; SAP ile sorunsuz entegre çalıştığında da diğer tüm ürünlerden ayrılan bir çözüm ortaya çıkmış oluyor.

Bu ortaklığın ileride çok daha yaygınlaşacağı, daha etkin çözümler üreteceği ise aşikar görünüyor.

SAP HANA üzerinde CCH Tagetik ürünlerini kullanan şirketlerin ve projelerin detaylarını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz:

https://www.tagetik.com/uk/resources?filter-type=Customer+Videos&order_by=_sort_1&show_results=12#jumpto-resources

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler/